Uvjeti poslovanja i zaštita osobnih podataka

Opći uvjeti poslovanja

MediLigo ima dozvolu Agencije za lijekove i medicinske proizvode RH za Internet prodaju. Klikom na ovaj link možete pregledati certifikat.

Opći uvjeti poslovanja MediLigo d.o.o. Internetske trgovine utvrđuju uvjete prodaje proizvoda u Internetskoj trgovini www.mediligo.hr te odnose i obveze između Prodavatelja, društva MediLigo d.o.o. i Kupaca.

 

Prodavatelj

MediLigo d.o.o.
Strojarska cesta 20/8. kat
10 000 Zagreb
e-mail: info@mediligo.hr
Tel. 01 6454 295
Registrirani kod Trgovačkog Suda u Zagrebu
MB: 080898628
OIB: 79163657453
IBAN: HR8823600001102405047

(dalje u tekstu: „Prodavatelj“ ili „MediLigo d.o.o.“)

 

Kupac

Kupac proizvoda je svaka fizička osoba ili pravna osoba koja kupuje proizvode putem internet trgovine na način kako je to uređeno ovim Općim uvjetima poslovanja Prodavatelja, a koji čine sastavni dio svakog kupoprodajnog ugovora zaključenog između Prodavatelja i Kupca.

Ovi Opći uvjeti dostupni su Kupcima u svako doba i iste je moguće spremiti, ponovno koristiti i reproducirati.

 

Zaštita osobnih podataka pri kupnji putem internetske trgovine

 

Voditelj obrade i svrha

Kad obavljate kupovinu putem Mediligo d.o.o. internetske trgovine, od Vas će se zatražiti da ostavite određene osobne podatke koji su nužni za ispravno obavljanje kupovine i dostavu ili predaju proizvoda.

Postoje dvije mogućnosti: registracija odnosno kreiranje korisničkog računa, te kupnja i plaćanje proizvoda bez registracije.

Ukoliko kreirate Vaš korisnički račun, prilikom kreiranja potrebni su nam Vaši sljedeći osobni podaci: ime i prezime, e-mail adresa, adresa i kućni broj, poštanski broj, broj telefona (podatak o poduzeću nije nužan). Ove podatke ćemo sačuvati, tako da sljedeći puta kada nešto kupujete, ne morate ponovo upisivati sve podatke, već će sustav automatski, nakon što unesete e-mail adresu i zaporku, povući Vaše gore navedene osobne podatke.

Također, kako bismo mogli obraditi vašu narudžbu i provjeriti točnost vaših osobnih i financijskih podataka koje ste nam dostavili, koristimo sustave plaćanja trećih strana, kako bi se osigurala sigurna uplata i izbjegle lažne uporabe Vaših podataka. Ako biste željeli izvršiti plaćanje proizvoda i usluga putem interneta, MediLigo d.o.o. treba dobiti podatke o plaćanju, uključujući broj kreditne ili debitne kartice, datum isteka kartice, CVV kod, kao i adresu za slanje računa.

Kako bismo osigurali da proizvodi i usluge koje kupite od nas budu dostavljeni na točnu adresu, surađujemo s pouzdanim vanjskim suradnicima i dijelimo s njima neke od Vaših osobnih podataka koji su nužni za pružanje odgovarajućih usluga (Vaše ime i prezime te adresu dostave).

Voditelj obrade je društvo Mediligo d.o.o., Zagreb, Strojarska cesta 20, OIB: 79163657453.

 

Pravni osnov

Legitimitet obrade Vaših podataka temelji se na činjenici da je obrada nužna kako bi se izvršio ugovor (Vi kao kupac kupujete od nas kao prodavatelja određeni proizvod, i to je ugovor o kupoprodaji za izvršenje kojeg su potrebni Vaši gore navedeni podaci), te i radi zaštie Vaših ključnih interesa (želimo osigurati sigurnu uplatu i izbjeći lažne uporabe Vaših podataka), dakle temeljem članka 6. stavka 1. točaka (b) i (d) UREDBE (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka).

 

Pohrana/brisanje

U slučaju registracije/kreiranja korisničkog računa, Vaši se podaci pohranjuju samostalno u sustavu internetske trgovine društva Mediligo d.o.o. Provodimo odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere za osiguranje zaštite Vaših podataka.

 

Izvršitelj obrade

Izvršitelj obrade (administrator internetske trgovine) je također društvo MediLigo d.o.o.

Podatke iz ove baze podataka koriste radnici društva Mediligo d.o.o. te poduzimamo sve odgovarajuće mjere zaštite.

Zatim, za potrebe dostave kupljenog proizvoda na Vašu adresu, društvu Overseas dostavljamo sljedeće Vaše podatke: ime i prezime, adresu stanovanja, e-mail adresu i broj telefona.

 

Vaša prava

Imate pravo na pristup Vašim osobnim podacima (čl.15. Opće uredbe o zaštiti podataka), zatim pravo pravo na ispravak (čl.16. Opće uredbe o zaštiti podataka), na brisanje Vaših podataka (čl.17. Opće uredbe o zaštiti podataka), pravo na ograničenje obrade (čl.18. Opće uredbe o zaštiti podataka), te pravo na prenosivost podataka (čl.20. Opće uredbe o zaštiti podataka) te pravo na prigovor (čl.21. Opće uredbe o zaštiti podataka).

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od navedenih prava, kontaktirajte nas na e-mail adresu: osobni.podaci@mediligo.hr

Ukoliko smatrate da obrada osobnih podataka na bilo koji način povrijeđuje Vaša prava, slobodno nas obavijestite o Vašoj zabrinutosti na e-mail adresu:

osobni.podaci@mediligo.hr

Osim navedenog, ukoliko smatrate da obrada osobnih podataka na bilo koji način povrijeđuje Vaša prava, imate pravo prigovora Agenciji za zaštitu osobnih podataka (www.azop.hr).

 

Sigurnost

Plaćanje na web stranicama Prodavatelja je sigurno! Prodavatelj koristi HT Pay Way servis koji omogućuje uslugu naplate putem interneta uz maksimalnu sigurnost, koristeći najsuvremenije tehnologije zaštite od zlouporaba, (kao SSL layer), te druge tehnologije i sigurnosne procedure po najvišim standardima.

T-com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam.

ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičarskih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem“vatrozida“ (firewalla).

HT PayWay je kao provajder zadovoljio sve sigurnosne PCI DSS zahtjeve kartičarskih brendova.

 

 

 

Prodavatelj se oslobađa svake odgovornosti za štetu koja bi mogla nastati na uređajima koji omogućuju pristup Internetskoj trgovini i podacima pohranjenim na istim uređajima prilikom korištenja Internetske trgovine ukoliko je ista nastala uslijed protupravnih radnji trećih osoba, računalnih virusa i sl. te drugih slučajeva za koje nije odgovoran Prodavatelj.

Prodavatelj je oslobođen svake odgovornosti u slučaju nastanka okolnosti koje onemogućavaju korištenje Internetske trgovine.

 

Naručivanje

Na početku procesa naručivanja potrebno je da se Kupac registrirana web stranici Prodavatelja. Nakon izvršene registracije, Kupcu je potrebna samo prijava za korištenje usluga MediLigo Internetske trgovine.

Naručivanje se obavlja putem web košarice ili e-mailom (info@mediligo.hr).

Naručivanje putem web košarice vrši se dodavanjem proizvoda „U košaricu“. Kada je završen odabir proizvoda klikom na „Kreni na plaćanje“ pojavljuje se obrazac za narudžbu koji prikuplja osnovne podatke o Kupcu, načinu dostave i plaćanju. Nakon potvrđivanja, potvrda narudžbe se šalje na e-mail adresu koju je Kupac naveo u obrascu za naružbu.

Narudžba se smatra zaprimljenom u trenutku zaprimanja narudžbe elektroničkim putem.

Ugovor o kupoprodaji proizvoda između Kupca i Prodavatelja zaključen je u trenutku primitka potvrde Prodavatelja o narudžbi na e-mail adresu Kupca.

Kupnjom proizvoda putem Internetske trgovine smatra se da je Kupac pročitao, primio na znanje sve navedene obavijesti i slijedom toga prihvatio Opće uvjete kao sastavni dio kupoprodajnog ugovora.

Svi proizvodi dostupni za narudžbu u MediLigo d.o.o. Internetskoj trgovini, nalaze se na skladištu i spremni su za isporuku Kupcu. Ukoliko se dogodi da naručeni proizvod nije dostupan, MediLigo će o tome obavijestiti Kupca u najkraćem mogućem roku, a najkasnije idući radni dan od dana narudžbe.

Kako bi narudžba bila važeća, minimalna starosna dob Kupca fizičke osobe je 18 godina.

Kupac snosi odgovornost za točnost i istinitost podataka koje unosi u obrazac za naručivanje, a suprotno postupanje ovlašćuje Prodavatelja da uskrati takvom Kupcu pristup ili ostvarenje usluga koje nudi Internetska trgovina.

Prodavatelj je ovlašten, bez prethodne obavijesti, mijenjati sadržaj ovih Općih uvjeta, asortiman proizvoda, cijene istih, druge podatke vezane uz Internetsku trgovinu kao i sav ostali sadržaj zbog čega je Kupac dužan prije svake kupovine pregledati sadržaj iste. Suprotno postupanje oslobađa Prodavatelja bilo kakve odgovornosti.

Opisi, cijene i fotografije proizvoda prikazani su u najboljoj namjeri kako bi što vjernije oslikale proizvode Kupcu. Fotografije ne moraju odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, što se posebno odnosi na razlike u percepciji boje ili postavki monitora.

Sve cijene su izražene u Kunama (Kn) i uključuju PDV. Prodavatelj pridržava pravo promjene cijena. Cijene važe u trenutku slanja ponude i nemaju unaprijed određen rok važenja. Cijene vrijede u slučaju plaćanja s dolje navedenim načinima plaćanja i pod dolje navedenim uvjetima. Navedene cijene važe samo za kupnju u Internetskoj trgovini.

Unatoč svim naporima u cilju osiguranja ažurnih i točnih podataka, može se dogoditi da podatak o cijeni nije točan. U tom slučaju, ili u slučaju da se cijena proizvoda promijeni za vrijeme obrade narudžbe, Prodavatelj će kupcu omogućiti odustajanje od kupnje i istovremeno će Kupcu ponuditi rješenje prihvatljivo na obostrano zadovoljstvo.

 

Plaćanje

MasterCard

Maestro

Visa

Diners

Plaćanje se može izvršiti na tri načina:

  1. Kreditnim karticama Diners, MasterCard, Visa i Maestro.
  2. Općom uplatnicom ili internet bankarstvom.

Ukoliko je Kupac odabrao ovu metodu plaćanja, opću uplatnicu treba popuniti prema prikazanom primjeru:

 

 

 

 

 

  1. Pouzećem

Pošiljku ćete platiti dostavljaču prilikom preuzimanja.

Za sva pitanja Kupac može kontaktirati Prodavatelja na e-mail adresu: info@mediligo.hr ili na broj telefona 01 6454 295 ako mu je potrebna pomoć u izradi narudžbe ili izvršenju plaćanja.

 

Dostava i isporuka

Prodavatelj će narudžbe dostaviti u sva mjesta i gradove na području Republike Hrvatske, putem dostavnog partnera Overseas Expressa. Narudžbe se ne dostavljaju izvan Republike Hrvatske.

Narudžbe će biti poslane u roku 3 radna dana (subote, nedjelje i praznici isključeni), ovisno o trenutnoj raspoloživosti artikla. Ukoliko Prodavatelj  neće moći isporučiti pošiljku u navedenom roku ili uopće, o tome će obavijestiti Kupca. Kupac pritom može odlučiti hoće li prekinuti narudžbu ili pričekati da naručeni proizvod postane dostupan. Novac s kreditne kartice Kupca neće biti povučen do trenutka isporuke.

Narudžba će biti isporučena putem Overseas Express kurirske službe. Ukoliko Kupac želi dostavu drugim putem, molimo da o tome obavijesti Prodavatelja odmah nakon narudžbe. Kako bismo osigurali što kvalitetniju komunikaciju između Kupca i dostavljača,  Kupac je suglasan da Prodavatelj dostavljaču ustupi i kontakt broj telefona i e-mail adresu koje je Kupac naveo prilikom registracije. Prije dana isporuke dostavljač će obavijestiti Kupca e-poštom o planiranom terminu dostave. U obavijesti će biti priložen i kontakt broj službe za korisnike Overseas Expressa, na kojem Kupac može naknadno promijeniti ili dogovoriti termin dostave koji mu odgovara.

Dostava će biti obavljena u roku 1-2 radnih dana nakon što  Prodavatelj pripremi paket (subote, nedjelje i praznici isključeni), osim manjih mjesta i otoka, za koje se primjenjuje važeći raspored vožnje Overseas Expressa.

Prije isporuke Prodavatelj provjerava svaki proizvodu svrhu sprječavanjaslanja oštećenih proizvoda. Kupac je dužan pošiljku preuzeti pred dostavljačem kako bi se izbjegle naknadne reklamacije zbog pošiljke oštećene prilikom dostave.

Za iznos narudžbe manji od 350,00 kuna trošak dostave snosi naručitelj i ona iznosi 24,00 HRK (PDV uključen) za sva mjesta u Republici Hrvatskoj.

Za iznos narudžbe manji od 350,00 kuna, a uz opciju plaćanja prilikom preuzimanja, naplaćuje se dodatnih 14,00 HRK. Ukupan iznos za tu vrstu usluge je u tom slučaju 38,00 HRK ( PDV uključen).

Za iznos narudžbe (ukupno, samo proizvodi) u iznosu od 350,00 kn ili više,  dostava je besplatna za sva mjesta u Republici Hrvatskoj.

U cijenu poštarine uračunat je PDV i pakiranje proizvoda.

Kupac je dužan bez odlaganja robu pregledati i u roku od 8 dana obavijestiti Prodavatelja o vidljivim nedostacima robe. U suprotnom Prodavatelj ne odgovara za vidljive nedostatke na kupljenoj robi.

U slučaju skrivenih nedostataka, Kupac mora obavijestiti Prodavatelja u roku od 8 (osam) dana od dana otkrivanja istih, u protivnom gubi pravo te postupanje po istom. Po isteku roka od 6 (šest) mjeseci od primopredaje robe Prodavatelj se oslobađa odgovornosti za nevidljive nedostatke.

Ako je Kupac uredno obavijestio Prodavatelja o nedostacima (vidljivim i skrivenim), može u skladu s čl.410. Zakona o obaveznim odnosima zahtijevati od Prodavatelja po svom izboru: (I) uklanjanje nedostatka, (II) zamjenu robe drugom robom bez nedostatka, (III) smanjenje kupoprodajne cijene, (IV) raskid ugovora.Ova prava se prmjenjuju pod uvjetima i na način utvrđen Zakonom o obveznim odnosima.

Nakon isteka roka od dvije godine od primitka proizvoda, neovisno o pravovremenoj obavijesti Kupca o nedostacima sa strane Prodavatelja, Prodavatelj više ne odgovara za nikakve nedostatke.

 

Reklamacije

Kupac ima pravo u roku 14 kalendarskih dana od dana dostave proizvoda, prema Zakonu o zaštiti potrošača, članak 72., stavak 1, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen na daljinu. Kupac o svom naumu raskidanja ugovora treba pismeno obavijestiti Prodavatelja te na adresu Prodavatelja, o svom trošku prema članku 77, stavku 3 Zakona o zaštiti potrošača vratiti proizvod koji je u originalnoj ambalaži i bez vidljivih znakova korištenja. U roku 14 dana od primitka proizvoda, MediLigo d.o.o. će kupcu vratiti novac uplaćen za proizvod, uključujući i troškove dostave.

Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to jednostrano raskinuti ugovor o kupoprodaji zaključen putem Internet trgovine u roku od 14 dana od dana kada je njemu ili osobi koju je on odredio Proizvod predan u posjed. Kupac to može učiniti putem bilo kakve nedvosmislene pisane izjave poslane Prodavatelju na e-mail, adresu ili telefaks Prodavatelja navedene u elektronskoj potvrdi narudžbe ili u ovim Općim uvjetima, u kojoj će navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili e-mail i podatke o naručenom ili primljenom proizvodu.

Prodavatelj je dužan bez odgađanja dostaviti Kupcu potvrdu o primitku izjave o raskidu ugovora. U slučaju da Kupac izvrši raskid ugovora, Prodavatelj će mu najkasnije u roku od 30 dana od dana kada je zaprimio odluku Kupca o raskidu ugovora, vratiti cjelokupni plaćeni iznos, uključujući i trošak dostave u skladu sa uvjetima iz ovih Općih uvjeta, ako je plaćen, na isti način kako je uplata izvršena. Povrat novca biti će izvršen isključivo nakon što Prodavatelj na adresu označenu na računu zaprimi Proizvod. Neposredan trošak povrata robe snosi sam Kupac. Vraćeni Proizvodi moraju biti nerabljeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži uz priloženu presliku računa. Kupac odgovara za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti Proizvoda.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji u slučajevima definiranim člankom 79. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14).

 

Podnošenje prigovora

Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/2014), Kupac može poslati putem pošte ili elektroničke pošte ili predati u poslovnim prostorijama prodavatelja na adresi Strojarska 20/8.kat,  Zagreb. Ukoliko se prigovor podnosi u poslovnim prostorijama,Prodavatelj je dužan odmah pisanim putem ovjeriti njegov primitak.

 

Podaci potrebni za podnošenje prigovora:

  • poštom – na adresu: Strojarska 20/8.kat, Zagreb
  • e-mailom – na e-mail adresu: info@mediligo.hr
  1. ime i prezime, adresu, poštanski broj i mjesto
  2. broj narudžbe ili broj računa izvršene kupnje
  3. kopiju osobne iskaznice
  4. broj bankovnog računa (IBAN) i naziv banke
  5. kontakt telefon

Kako bi Prodavatelj sukladno članku 10. stavku 5. Zakona o zaštiti potrošača potvrdio primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorio, Kupac je dužan navesti točne podatke za primitak istoga.

Odgovor na prigovor Kupca, Prodavatelj će u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora. U suprotnom se Kupac može obratiti tržišnim inspektorima Ministarstva gospodarstva ili Udruzi za zaštitu potrošača.

Svaki ugovor sklopljen na temelju ovih Općih uvjeta će biti pohranjen u elektronskom obliku dobavljača sustava, te Kupac može pristupiti njima putem dobavljača usluga za Kupca uz plaćanje stvarnih materijalnih troškova svakog umnožavanja. Prihvatom ovih Općih uvjeta Kupac daje suglasnost na ovakvo prikupljanje, obradu i pohranu ugovora te s njime povezanim svim relevantnim osobnim podacima (ime, prezime, adresa, OIB i sl.)

Prodavatelj i Kupac će moguće sporove nastojati riješiti sporazumno, a ukoliko u tome ne uspiju, Kupac može podnijeti prijavu Sudu časti Hrvatske gospodarske komore ili podnijeti prijedlog za mirenje ovlaštenim Centrima za mirenje. Postupak pred sudom časti provodi se sukladno Pravilniku o Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, a pred centrima za mirenje sukladno Zakonu o mirenju i Pravilnika o mirenju odabranog centra za mirenje. U slučaju spora pred sudom mjesno je nadležan stvarno nadležan sud na čijem se području nalazi sjedište Prodavatelja.

PRODAVATELJ SAVJETUJE KUPCA DA NE KUPUJE NA MEDILIGO.HR UKOLIKO NE RAZUMIJE OVE OPĆE UVJETE ILI NE PRIHVAĆA NEKI NJIHOV DIO!