Silhouette® infuzijski set

Paradigm® Silhouette®Indikacije

 Silhouette® infuzijski set je tanka, savitljiva, plastična cjevčica (kateter) koja ide od pumpe i završava mekanom cjevčicom (kanilom). Postavlja se pod kožu pomoću aplikatora Sil-Sertera® pod kutem od 20-45° i kroz nju se isporučuje inzulin. Za vrijeme tuširanja, kupanja ili bavljenja sportovima u vodi, kateter se odvoji od kanile i zaštiti čepom te poslije ponovno spoji. Silhouette® infuzijski set je namijenjen za subkutanu (potkožnu) infuziju inzulina iz serije inzulinskih pumpi MiniMed™ 640G i Paradigm®. Preporuča se osobama koje su jako fizički aktivne, trudnicama i osobama mršavije tjelesne građe. Dostupan je u dvije veličine: duljina kanile 13 mm i dužina katetera 60 cm (MMT-381) ili duljina kanile 13 mm i dužina katetera 110 cm (MMT-382).

Kontraindikacije

Silhouette® infuzijski setovi indicirani su samo za subkutanu primjenu preporučenog inzulina, a ne za intravensku infuziju ostalih lijekova ili za infuziju krvi ili krvnih proizvoda.

Upozorenja

Nepravilno uvođenje i održavanje mjesta infuzije može dovesti do neodgovarajućeg unošenja lijeka u organizam, infekcije i/ili nadražaja mjesta infuzije.

Način primjene infuzijskog seta

Prvo postavljanje infuzijskog seta i spremnika treba obaviti u prisutnosti liječnika ili zdravstvenog djelatnika. Za postupak postavljanja infuzijskog seta i spremnika na pumpu pročitati upute za upotrebu (ovdje) i/ili priručnik za upotrebu inzulinske pumpe.

Pogledajte video o postavljanju