Enlite senzor®

minimed-better-protection-prod1Indikacije

Enlite senzor® za kontinuirano praćenje razine glukoze u međustaničnoj tekućini predviđen je za uporabu sa sustavima Medtronic Guardian® REAL Time i Medtronic Paradigm® inzulinskim pumpama REAL-Time i Veo®. Vijek trajanja senzora od 144 sata (šest dana) započinje kada pumpa za inzulin ili monitor zaprimi prvo upozorenje: “meter bg now” (sada mjeri GUK)

 

 

Kontraindikacije

Nisu poznate.

Upozorenja

Enlite Serter® postavlja senzor u mjesto uvođenja prilikom otpuštanja dugmeta, a ne prilikom pritiska na dugme. Prije nego pokušate postaviti senzor, pročitajte korisničke upute za uporabu Enlite senzora® (ovdje) i Enlite Sertera®(ovdje). Ukoliko se ne pridržavate uputa može nastupiti bol ili ozljeda.

Mjesto umetanja senzora

Na slici su prikazana najbolja mjesta na tijelu (sivo označena područja) za postavljanje senzora. slika1   Ne postavljajte senzor u mišiće ili područja koja su ograničena odjećom ili dodacima, područja tvrde kože ili ožiljkastoga tkiva, mjesta podvrgnuta velikoj količini gibanja tijekom vježbanja, mjesta u području struka ili u području pet centimetara (dva inča) od pupka.

Način izdavanja

Izdaje se prema preporuci liječnika endokrinologa-dijabetologa.