Sure-T® infuzijski set

Paradigm® Sure-T®   Indikacije

 Sure-T® infuzijski set je tanka, savitljiva, plastična cjevčica (kateter) koja ide od pumpe i završava čeličnom cjevčicom (kanilom). Postavlja se ručno, bez aplikatora pod kutem od 90 stupnjeva i kroz nju se isporučuje inzulin. Za vrijeme tuširanja, kupanja ili bavljenja sportovima u vodi, kateter se odvaja na 10 cm od mjesta uboda kanile i zaštiti čepom te poslije ponovno spoji. Sure-T® infuzijski set je namijenjen za subkutanu (potkožnu) infuziju inzulina iz serije inzulinskih pumpi MiniMed 640G® i Paradigm®. Preporuča se osobama koje su preosjetljive (alergične) na sastojke kanile (teflon) koje imaju najčešće korišteni Quick-setovi®.
Dostupan je u jednoj veličini: duljina kanile 8 mm i dužina katetera 60 cm (MMT-874).

Kontraindikacije

Sure-T® infuzijski setovi indicirani su samo za subkutanu primjenu preporučenog inzulina, a ne za intravensku infuziju ostalih lijekova ili za infuziju krvi ili krvnih proizvoda.

Upozorenja

Nepravilno uvođenje i održavanje mjesta infuzije može dovesti do neodgovarajućeg unošenja lijeka u organizam, infekcije i/ili nadražaja mjesta infuzije.

Način primjene infuzijskog seta

0a3325f92c2629306babdcc41e0fe51f_largePrvo postavljanje infuzijskog seta i spremnika, korisnik treba obaviti u prisutnosti liječnika ili zdravstvenog djelatnika.

Za postupak postavljanja infuzijskog seta i spremnika na pumpu pročitati uputu za upotrebu (ovdje) i/ili priručnik za upotrebu inzulinske pumpe.

Pogledajte video o postavljanju