Novosti

Kopča za pojas (MiniMed®640G)

Tanka plastična kopča napravljena je za nošenje vaše MiniMed® 640G inzulinske pumpe.      

Pričvršćuje se za stražnju stranu pumpe, a nositi ju možete na remenu ili rubu hlača.

Pojačana opruga omogućava  dodatnu sigurnost.

Kompatibilna je sa silikonskim navlakama. 

 

 

Šifra proizvoda: ACC- 1601

Rotirajući držač za Paradigm® inzulinske pumpe (754,722,712)

Rotirajući držač omogućava lako i sigurno nošenje vaše inzulinske pumpe.

Možete ga nositi vertikalno ili horizontalno na remenu ili rubu hlača.

Pumpa je uložena u držač cijelom stražnjom stranom. 

Šifra proizvoda: ACC-642CL

Promjene vezane za novu Listu pomagala HZZO-a: promijenjena je indikacija za pomagala odašiljač i senzor -ukinuto je dobno ograničenje

Poštovani korisnici Medtronic inzulinske pumpe,

 

Slijedom današnje objave u Narodnim novinama, slobodni smo poslati obavijest vezano za pomagala za Medtronic MiniMed inzulinsku pumpu:

 

Promijenjena je indikacija za pomagala odašiljač i senzor: ukinuto je dobno ograničenje (do 8.god. života). Indikacija sada glasi:

 

„Za osigurane osobe koje boluju od šećerne bolesti i primaju inzulin putem inzulinske pumpe te i dalje imaju: učestale, neprepoznate i noćne hipoglikemije; neosjetljivost na hipoglikemije zbog čega bolesnici ne prepoznaju simptome ni tijekom dana ni tijekom noći; velike oscilacije glikemije, nezadovoljavajuću metaboličku kontrolu bolesti (HbA1c>7,5%); alergije na druge vrste senzora; osobitu sklonost nastanku hipoglikemija zbog pridruženih bolesti ili aktivnosti kojima se bave (aktivni sportaši); djeca sa intelektualnim poteškoćama, zbog čega ne mogu prepoznati niti upozoriti na simptome hipoglikemije; tijekom prekoncepcije kako bi se postigla što bolja regulacija prije trudnoće i tijekom trudnoće kako bi se na vrijeme prepoznale i izbjegle jake hipoglikemije.

Osigurana osoba koja je ostvarila pravo na predmetno pomagalo, ne ostvaruje pravo na uređaj za neograničeno skeniranje razine glukoze u međustaničnoj tekućini „FreeStyle Libre“ i pripadajući senzor.

Osigurana osoba koja je ostvarila pravo na predmetno pomagalo, ostvaruje pravo na najviše do 1475 komada godišnje dijagnostičkih trakica za mjerenje glukoze u krvi uređajem i na najviše do 1475 komada godišnje lanceta za vađenje krvi iz prsta za kontrolu glukoze u krvi.

Osigurana osoba ne ostvaruje pravo na povećanu količinu senzora za kontinuirano mjerenje glukoze.“

 

Predmetna pomagala kao i do sada predlaže specijalist pedijatar, endokrinolog dijabetolog i specijalist interne medicine, endokrinolog dijabetolog, a propisuje izabrani liječnik opće medicine.

 

 Sa Liste pomagala izbrisana su pomagala zaštitna navlaka za inzulinsku pumpu, zaštitna navlaka za inzulinsku pumpu-silikonska i pojas za struk za inzulinsku pumpu. Navedena pomagala više neće biti moguće dobiti na Potvrdu o pomagalima (doznaku).

 

Pritiskom na link  nalazi se ažurirani izvadak za pomagala za Medtronic MiniMed inzulinsku pumpu s pripadajućim HZZO šiframa.

 

U ova izazovna vremena nakon potresa u Zagrebu te u situaciji sa COVID-19, šaljemo srdačan pozdrav iz MediLiga i želimo svako dobro Vama i Vašim obiteljima!

MediLigo Tim

 

Važna obavijest o promjeni cijene dostave prilikom plaćanja pouzećem

Poštovani kupci,

zbog povećanja cijena usluga od strane našeg ugovornog dostavljača, obaviještavamo vas da je cijena dostave prilikom plaćanja pouzećem 38,00 HRK za kupnju proizvoda u iznosu manjem od 350,00 HRK.

Za sva ostala sredstva plaćanja trošak dostave je nepromijenjen i iznosi 24,00 HRK za kupnju proizvoda u iznosu manjem od 350,00 HRK.

Sve informacije su vam dostupne pregledom naših Uvjeta poslovanja prilikom svake kupnje.

Zahvaljujemo vam na povjerenju.

Mediligo Tim

Rotirajuća kožna torbica

Dizajnirana od strane Mybetic tvrtke eksluzivno za Medtronic inzulinske pumpe, ova inovativna torbica omogućuje lakši pregled zaslona pumpe.

Moderan, kompaktan dizajn udoban je za nošenje.

Rotirajuća futrola, vrhunska veganska koža, kompatibilna s Paradigm i MiniMed 640G inzulinskim pumpama.

Kopča za pojas. Boje: crna ACC-310BK, siva ACC-310GY i roza ACC-310PK.

Torbicu možete kupiti u prostorijama naše maloprodaje ili u Internetskoj trgovini.

Zašto je važno mijenjati infuzijski set na vrijeme?- VIDEO –

Pogledajte ovaj poučan video, koji smo pripremili samo za Vas!

NOVI MiniMed Quick-serter®

novi-serter2

MiniMed Quick-serter® je novi aplikator MiniMed Quick setova.

Poboljšani dizajn omogućava ugodnije i manje bolne aplikacije. Postavljanje seta je lakše i brže uz postojanu dubinu insercije za optimalnu apsorpciju inzulina.

Sa novim aplikatorom je jednostavnije doći do teže dostupnih mjesta, a donji dio baze ima mali otvor koji pomaže kod uklanjanja ljepljivih traka pri postavljanju seta.

novi_serter_2

i-Port Advance ™– prima injekcije umjesto vas! Nova snižena cijena!

iport3
Novo! Injekcijski otvor – umjesto 120-150 uboda mjesečno, primite ih samo 10!

iPORT advance je proizvod koji se preporuča bolesnicima koji primjenjuju, ili kojima se daju višestruke dnevne potkožne injekcije lijekova kao što je inzulin. Proizvod je namjenjen djeci, odraslima, trudnicama. Mijenja se svakih 72 sata ili nakon 75 aplikacija lijeka.
Proizvod dolazi u kombiniranom obliku sa aplikatorom, sterilan i jednokratan. Dostupan je u dvije veličine obzirom na dužinu kanile: 6mm i 9mm. Igla za isporuku lijeka kroz injekcijski otvor iPORT advance mora biti dužine između 5-8mm i debljine do 28G. Lijek se može aplicirati putem pena ili šprice za inzulin s integriranom iglom. Prilikom doziranja lijeka treba uzeti u obzir i rezidualni volumen koji iznosi 0,2IU ili 0,0026mL.
Kod primjene dvije vrste inzulina savjetuje se prvo aplicirati kratkodjelujući te nakon sat vremena dugodjelujući inzulin.

Za detaljne upute za upotrebu pogledajte ovdje.

iPortiPORT advance omogućuje korisnicima smanjiti invazivnost i opterećenje koje predstavljaju svakodnevne česte potkožne injekcije (inzulina). Na taj način se potiče pridržavanje terapijskih uputa i bolja kvaliteta života bez straha od boli.

iport6  Kliknite na ovaj link i pregledajte slikovni vodič: iPort Advance

   IZDAJE SE ISKLJUČIVO PREMA PREPORUCI LIJEČNIKA.

 

Popis pomagala za inzulinsku pumpu i lista šifri

 

Poštovani korisnici inzulinskih pumpi Medtronic,

 

pripremili  smo vam tablice koje bi mogle pomoći u lakšem snalaženju i smanjenju nesporazuma prilikom ispisivanja

i izdavanja potrošnog materijala za inzulinsku pumpu koju koristite.

 

Tablica 1. HZZO – popis pomagala za inzulinsku pumpu –

pregledajte popis pritiskom na link Narodne Novine, lipanj 2016.

Tablica 2. HZZO – nove šifre pomagala za inzulinsku pumpu – pregledajte listu šifri ovdje.

Za više informacija slobodno nas kontaktirajte putem telefona ili e-maila.

 

Zahvaljujemo na suradnji,

Vaš MediLigo Tim                  Untitled2