Novosti

E-doznaka i dostava potrošnog materijala na kućnu adresu

   

Poštovani korisnici inzulinske pumpe!

Ovim putem Vas želimo obavijestiti o novostima vezanim uz propisivanje i način dostave ortopedskih i drugih pomagala.

E-DOZNAKA

HZZO je od 06.04.2020. omogućio propisivanje ortopedskih i drugih pomagala serijskog načina proizvodnje elektroničkim putem (E-potvrda, odnosno E-doznaka).

Postupak dobivanja E-doznake i podizanja potrošnog materijala za Medtronic inzulinske pumpe je sljedeći:

DOSTAVA POTROŠNOG MATERIJALA NA KUĆNU ADRESU

Uzimajući u obzir izvanredne uvjete prouzročene epidemijom COVID-19 te zbog preporuka o izbjegavanju nepotrebnih socijalnih kontakata, HZZO je dozvolio privremenu dostavu ortopedskih i drugih pomagala serijskog načina proizvodnje na kućnu adresu osiguranih osoba. Ova odluka vrijedi dok su na snazi posebne mjere vezane uz prevenciju infekcije COVID-19, odnosno za sada do kraja svibnja 2020. godine.

Ukoliko Vam je otežan dolazak, MediLigo će o vlastitom trošku na Vaša kućna vrata poslati potrošni materijal propisan putem E-doznake. Dostava će biti obavljena u roku 48 sati nakon što pripremimo paket (subote, nedjelje i praznici isključeni), osim manjih mjesta i otoka, za koje se primjenjuje važeći raspored vožnje Overseas Expressa.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju.

Vaš MediLigo tim

Izvori:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_04_40_848.html

https://www.hzzo.hr/wp-content/uploads/2020/04/Isporuka-ortopedskih-i-drugih-pomagala-dodatne-mogućnosti-isporuke.pdf

       

Promjene vezane za novu Listu pomagala HZZO-a: promijenjena je indikacija za pomagala odašiljač i senzor -ukinuto je dobno ograničenje

Poštovani korisnici Medtronic inzulinske pumpe,

 

Slijedom današnje objave u Narodnim novinama, slobodni smo poslati obavijest vezano za pomagala za Medtronic MiniMed inzulinsku pumpu:

 

Promijenjena je indikacija za pomagala odašiljač i senzor: ukinuto je dobno ograničenje (do 8.god. života). Indikacija sada glasi:

 

„Za osigurane osobe koje boluju od šećerne bolesti i primaju inzulin putem inzulinske pumpe te i dalje imaju: učestale, neprepoznate i noćne hipoglikemije; neosjetljivost na hipoglikemije zbog čega bolesnici ne prepoznaju simptome ni tijekom dana ni tijekom noći; velike oscilacije glikemije, nezadovoljavajuću metaboličku kontrolu bolesti (HbA1c>7,5%); alergije na druge vrste senzora; osobitu sklonost nastanku hipoglikemija zbog pridruženih bolesti ili aktivnosti kojima se bave (aktivni sportaši); djeca sa intelektualnim poteškoćama, zbog čega ne mogu prepoznati niti upozoriti na simptome hipoglikemije; tijekom prekoncepcije kako bi se postigla što bolja regulacija prije trudnoće i tijekom trudnoće kako bi se na vrijeme prepoznale i izbjegle jake hipoglikemije.

Osigurana osoba koja je ostvarila pravo na predmetno pomagalo, ne ostvaruje pravo na uređaj za neograničeno skeniranje razine glukoze u međustaničnoj tekućini „FreeStyle Libre“ i pripadajući senzor.

Osigurana osoba koja je ostvarila pravo na predmetno pomagalo, ostvaruje pravo na najviše do 1475 komada godišnje dijagnostičkih trakica za mjerenje glukoze u krvi uređajem i na najviše do 1475 komada godišnje lanceta za vađenje krvi iz prsta za kontrolu glukoze u krvi.

Osigurana osoba ne ostvaruje pravo na povećanu količinu senzora za kontinuirano mjerenje glukoze.“

 

Predmetna pomagala kao i do sada predlaže specijalist pedijatar, endokrinolog dijabetolog i specijalist interne medicine, endokrinolog dijabetolog, a propisuje izabrani liječnik opće medicine.

 

 Sa Liste pomagala izbrisana su pomagala zaštitna navlaka za inzulinsku pumpu, zaštitna navlaka za inzulinsku pumpu-silikonska i pojas za struk za inzulinsku pumpu. Navedena pomagala više neće biti moguće dobiti na Potvrdu o pomagalima (doznaku).

 

Pritiskom na link  nalazi se ažurirani izvadak za pomagala za Medtronic MiniMed inzulinsku pumpu s pripadajućim HZZO šiframa.

 

U ova izazovna vremena nakon potresa u Zagrebu te u situaciji sa COVID-19, šaljemo srdačan pozdrav iz MediLiga i želimo svako dobro Vama i Vašim obiteljima!

MediLigo Tim

 

Zašto je važno mijenjati infuzijski set na vrijeme?- VIDEO –

Pogledajte ovaj poučan video, koji smo pripremili samo za Vas!

NOVI MiniMed Quick-serter®

novi-serter2

MiniMed Quick-serter® je novi aplikator MiniMed Quick setova.

Poboljšani dizajn omogućava ugodnije i manje bolne aplikacije. Postavljanje seta je lakše i brže uz postojanu dubinu insercije za optimalnu apsorpciju inzulina.

Sa novim aplikatorom je jednostavnije doći do teže dostupnih mjesta, a donji dio baze ima mali otvor koji pomaže kod uklanjanja ljepljivih traka pri postavljanju seta.

novi_serter_2

i-Port Advance ™– prima injekcije umjesto vas! Nova snižena cijena!

iport3
Novo! Injekcijski otvor – umjesto 120-150 uboda mjesečno, primite ih samo 10!

iPORT advance je proizvod koji se preporuča bolesnicima koji primjenjuju, ili kojima se daju višestruke dnevne potkožne injekcije lijekova kao što je inzulin. Proizvod je namjenjen djeci, odraslima, trudnicama. Mijenja se svakih 72 sata ili nakon 75 aplikacija lijeka.
Proizvod dolazi u kombiniranom obliku sa aplikatorom, sterilan i jednokratan. Dostupan je u dvije veličine obzirom na dužinu kanile: 6mm i 9mm. Igla za isporuku lijeka kroz injekcijski otvor iPORT advance mora biti dužine između 5-8mm i debljine do 28G. Lijek se može aplicirati putem pena ili šprice za inzulin s integriranom iglom. Prilikom doziranja lijeka treba uzeti u obzir i rezidualni volumen koji iznosi 0,2IU ili 0,0026mL.
Kod primjene dvije vrste inzulina savjetuje se prvo aplicirati kratkodjelujući te nakon sat vremena dugodjelujući inzulin.

Za detaljne upute za upotrebu pogledajte ovdje.

iPortiPORT advance omogućuje korisnicima smanjiti invazivnost i opterećenje koje predstavljaju svakodnevne česte potkožne injekcije (inzulina). Na taj način se potiče pridržavanje terapijskih uputa i bolja kvaliteta života bez straha od boli.

iport6  Kliknite na ovaj link i pregledajte slikovni vodič: iPort Advance

   IZDAJE SE ISKLJUČIVO PREMA PREPORUCI LIJEČNIKA.