Novosti

Newsletter- zima 2018

  Poštovani korisnici inzulinske pumpe!                         

  Redovitom zamjenom infuzijskog seta poboljšat ćete kontrolu šećerne bolesti! Mijenjajte set svakih 48 – 72 sata, a

  po potrebi i češće.                                                                            

 

      Prvi korak prema boljoj kontroli: Infuzijski set zamijenite svaka 2-3 dana.

                              

        Drugi korak: Rotirajte mjesto uboda prilikom svake zamjene infuzijskog seta.

                   Metoda rotacije „sat“                                         Metoda rotacije „M“ ili „W“

                                 

              Mjesto uboda treba biti minimalno 5 cm udaljeno od prijašnjeg uboda.

              Česta promjena mjesta uboda pomaže u sprječavanju kožnih komplikacija i nakupljanju masnog tkiva.

              Regulacija šećera u krvi tijekom vremena postaje sve teže ako se inzulin aplicira uvijek na istom mjestu.  

 

     Treći korak: Provjerite šećer u krvi 2 do 3 sata nakon promjene infuzijskog seta.  

 

     Pritiskom na ovaj link, pročitajte članak Doc.dr.sc. Gordane Stipančić, dr.med.

     o važnosti pravilnog odabira i redovite zamjene infuzijskog seta vaše pumpe.

 

 

Dječji pojas za leđa

Mekani pojas čuva inzulinsku pumpu u malom džepu na leđima. Pojas ima podesive naramenice za dodatnu sigurnost i udobnost.

Proizvod možete naći u našoj internetskoj trgovini ili u prostorijama naše maloprodaje u Zagrebu, Strojarska cesta 20.

 

 

Novo u našem asortimanu – Kopča za pojas od novog materijala!

Belt Clip for Paradigm™ 7 Series Pumps

 

Nova kopča napravljena je od specijalnog Tritan MX 711 materijala, što joj daje dodatnu izdržljivost i kemijsku otpornost.

 

 

Dodatna zglobnica omogućuje da se pumpa zakrene ( na primjer kod pregleda ekrana ) čime se smanjuje vjerojatnost pucanja kopče.

                                               

  Spoj sa pumpom je osiguran kroz značajku zaključavanja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predstavljamo vam MINIMED™ 640G s funkcijom SmartGuard™

 

Napredna zaštita

Kako bi izbjegli niske vrijednosti glukoze i imali dobru metaboličku kontrolu važno je imati uvid u kretanje glukoze. MiniMed 640G™ inzulinska pumpa je napravljena tako da Vam pomogne u sprječavanju hipoglikemijskiih epizoda i pomogne u boljoj regulaciji glikemije.

SmartGuard™ može predvidjeti da će vrijednost glukoze u sljedećih 30 minuta dostići ili prijeći granicu koja je 1.1 mmol/L iznad postavljenje donje granice glukoze te će zaustaviti isporuku inzulina na najmanje 30 minuta a najviše na 2 sata. Vrijednost glukoze izmjerene senzorom mora biti najviše unutar 3,9mmol/L od postavljene donje granice glukoze da bi se isporuka inzulina zaustavila. Nakon 30 minuta od prekida isporuke, automatski će se nastaviti isporuka bazalnog inzulina ako su zadovoljeni sljedeći uvijeti: vrijednost glukoze izmjerene senzorom je barem 1,1 mmol/L iznad donje granice i procjenjuje se da će razina glukoze izmjerene senzorom biti više od 2,2 mmol/L iznad donje granice unutar 30 minuta; ili nakon maksimalno 2 sata. Ukoliko nema aktivnog inzulina i nije u tijeku tjelesna aktivnost, sustav treba pustiti da radi sam bez svojevoljnog pokretanja bazala i uzimanje dodatnog obroka. Moguće je postaviti više različitih upozorenja i ograničenja tijekom dana i noći.

Individualizirane postavke

Bazalne doze se mogu postaviti u 8 različitih uzoraka. Za povremene i izvanredne situacije kao što su pojačana fizička aktivnost ili bolest, svakako može pomoći i privremena bazalna doza koju je sada moguće unaprijed pretprogramirati tj. unaprijed postaviti na određeni postotak i vrijeme pa po potrebi aktivirati.

Tu je i nezamjenjivi Bolus Wizard™ kalkulator koji prema trenutnoj vrijednosti GUK-a i količini ugljikohidrata te preostalom aktivnom inzulinu izračunava bolus dozu za obrok i/ili korekciju.

Za iste obroke poznatog sastava može pomoći pretprogramirana bolus doza koju je uz ručni bolus moguće dati pomoću daljinskog tj. mjerača glukoze u krvi.

Mjerač glukoze u krvi također može poslužiti i za prijenos podataka na CareLink softver za pohranjivanje podataka s pumpe i kreiranje izvještaja koji otkrivaju trendove i uzorke te mogu pomoći u prilagođavanju terapije. 

Podsjetnici pomažu prisjetiti se važnih dnevnih rutinskih aktivnosti kao što su propušten bolus za obrok, mjerenje GUK-a, provjera razine inzulina u spremniku ili mijenjenje infuzijskog seta. Postoje još i osobni podsjetnici te podsjetnik na kalibraciju senzora ukoliko se senzor koristi.  

Novi dizajn

MiniMed 640G™ SmartGuard™ sustav je potpuno vodootporan. Zbog većeg zaslona potrebna je AA baterija.  Zaslon je u boji a njegovo se osvjetljenje prilagođava po vanjskom svjetlu. Moguć je odabir zvučnog i vibracijskog alarma istovremeno. Tipke su manje  i njihov položaj je prilagođen i za dešnjake i za ljevake.  

SmartGuard tehnologija je korak do umjetne gušterače. Isprobajte!

https://www.youtube.com/watch?v=ASQo9bIPch4

Upute iz ovog teksta nisu zamjena za preporuke i savjete koje Vam je dao liječnik dijabetolog. O korišenju ovog sustava i mjerama opreza molimo konzultirajte se sa svojim liječnikom dijabetologom.

Sigurnosne informacije: MiniMed 640G™

MiniMed™ 640G sustav inzulinske pumpe namijenjen je za kontinuiranu primjenu inzulina, prema programiranim i varijabilnim dozama, za liječenje dijabetesa u osoba kojima je potreban inzulin.
Dodatno, sustav pumpe namijenjen je za kontinuirano ili povremeno praćenje razina glukoze u međustaničnoj tekućini pod kožom i mogućih epizoda niskih i visokih razina glukoze. Kada se koriste senzor i transmiter, pumpa pokazuje kontinuirane vrijednosti glukoze i pohranjuje te podatke da bi se mogli analizirati kako bi se pratili obrasci kretanja glukoze i davanja inzulina te poboljšalo liječenje dijabetesa. Podaci iz pumpe mogu se prebaciti na računalo za analizu povijesnih vrijednosti glukoze. Kontinuirane vrijednosti glukoze izmjerene senzorom koje pruža MiniMed™ 640G sustav inzulinske pumpe nisu namijenjene za izravnu prilagodbu terapije. Umjesto toga on ukazuje na to da je možda potrebno potvrdno mjerenje iz krvi. Sve prilagodbe terapije trebaju se temeljiti na mjerenjima dobivenim pomoću aparatića za mjerenje glukoze u krvi, a ne na temelju vrijednosti koje pokazuje pumpa. Za popise indikacija, kontraindikacija, mjera opreza, upozorenja i osnovnih nuspojava, molimo pogledajte upute za upotrebu.

Preuzmite sav potrošni materijal kod nas u MediLigu!

 

Poštovani korisnici inzulinske pumpe,

Posjetite nas u našim  prostorijama savjetovališta i maloprodaje!

Bilo da dolazite podići svoj potrošni materijal ili se pridružujete nekoj od radionica, uvijek ste nam dobrodošli.

U MediLigu uvijek imamo sve za vašu pumpu, a vaše povjerenje nagrađujemo u Programu vjernosti sa popustom od 10% na kupnju svih proizvoda osim inzulinske pumpe.

 

Pripremili  smo vam tablice koje bi mogle pomoći u lakšem snalaženju i smanjenju nesporazuma prilikom ispisivanja i izdavanja potrošnog materijala:

Tablica 1. pregledajte popis pomagala pritiskom na link Narodne Novine, lipanj 2016.

Tablica 2. HZZO –  šifre pomagala za inzulinsku pumpu – pregledajte listu šifri ovdje.

 

Za više informacija o Programu vjernosti slobodno nas kontaktirajte putem telefona ili e-maila.

Obratite nam se ako imate neki problem ili nova pitanja, tu smo za vas!

Vaš MediLigo tim

NOVI MiniMed Quick-serter®

novi-serter2

MiniMed Quick-serter® je novi aplikator MiniMed Quick setova.

Poboljšani dizajn omogućava ugodnije i manje bolne aplikacije. Postavljanje seta je lakše i brže uz postojanu dubinu insercije za optimalnu apsorpciju inzulina.

Sa novim aplikatorom je jednostavnije doći do teže dostupnih mjesta, a donji dio baze ima mali otvor koji pomaže kod uklanjanja ljepljivih traka pri postavljanju seta.

novi_serter_2

i-Port Advance ™– prima injekcije umjesto vas! NOVO! Snižena cijena!

iport3
Novo! Injekcijski otvor – umjesto 120-150 uboda mjesečno, primite ih samo 10!

iPORT advance je proizvod koji se preporuča bolesnicima koji primjenjuju, ili kojima se daju višestruke dnevne potkožne injekcije lijekova kao što je inzulin. Proizvod je namjenjen djeci, odraslima, trudnicama. Mijenja se svakih 72 sata ili nakon 75 aplikacija lijeka.
Proizvod dolazi u kombiniranom obliku sa aplikatorom, sterilan i jednokratan. Dostupan je u dvije veličine obzirom na dužinu kanile: 6mm i 9mm. Igla za isporuku lijeka kroz injekcijski otvor iPORT advance mora biti dužine između 5-8mm i debljine do 28G. Lijek se može aplicirati putem pena ili šprice za inzulin s integriranom iglom. Prilikom doziranja lijeka treba uzeti u obzir i rezidualni volumen koji iznosi 0,2IU ili 0,0026mL.
Kod primjene inzulina savjetuje se prvo aplicirati kratkodjelujući te nakon sat vremena dugodjelujući inzulin.

Za detaljne upute za upotrebu pogledajte ovdje.

iPortiPORT advance omogućuje korisnicima smanjiti invazivnost i opterećenje koje predstavljaju svakodnevne česte potkožne injekcije (inzulina). Na taj način se potiče pridržavanje terapijskih uputa i bolja kvaliteta života bez straha od boli.

iport6  Kliknite na ovaj link i pregledajte slikovni vodič: iPort Advance

   IZDAJE SE ISKLJUČIVO PREMA PREPORUCI LIJEČNIKA.

 

Popis pomagala za inzulinsku pumpu i lista šifri

 

Poštovani korisnici inzulinskih pumpi Medtronic,

 

pripremili  smo vam tablice koje bi mogle pomoći u lakšem snalaženju i smanjenju nesporazuma prilikom ispisivanja

i izdavanja potrošnog materijala za inzulinsku pumpu koju koristite.

 

Tablica 1. HZZO – popis pomagala za inzulinsku pumpu –

pregledajte popis pritiskom na link Narodne Novine, lipanj 2016.

Tablica 2. HZZO – nove šifre pomagala za inzulinsku pumpu – pregledajte listu šifri ovdje.

Za više informacija slobodno nas kontaktirajte putem telefona ili e-maila.

 

Zahvaljujemo na suradnji,

Vaš MediLigo Tim                  Untitled2